Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс признават грешките си

Уилямс признават грешките си

36
0

След като стана ясно, че състезанието ще започне с кола за сигурност начело на колоната, екипът смени стратегията на Розберг. Немският пилот направи рано първото си спиране в пита, но в отбора не бяха предвидили скорошното прибиране на сейфти кара, което го прати в дъното на колоната и 15-и на финала. Казуки Накаджима пък въобще не завърши надпреварата. След няколко екскурзии извън пистата, той отпадна заради повреда. Фактът, че това е първи технически проблем за отбора от Гроув от испанската Гран при миналата година не е особена утеха за тима.

Основният ми проблем днес бяха капките вода, които бяха непрекъснато по визьора ми – не се оттичаха, а заради това видимостта ми на практика бе нулева. Този проблем е свързан със системата на визьора против замъгляване – имам го от известно време, но така и не успях да го разреша. 15 обиколки преди края на състезанието не бяхме в добра позиция и затова помолих да сложим интермедии – да пробваме нещо. Първите няколко тура с тях бяха много добри. И точно когато изглеждаше, че сме уцелили посоката, заваля по-силно и всичко приключи – каза Нико.

Накаджима от своя страна обясни, че трансмисията в автомобила се е повредила. Японският състезател призна още няколкото си грешки на излизане от последния завой.

Смятахме, че сейфти карът ще остане по-дълго [на трасето] в началото на надпреварата, но сбъркахме – каза откровено и Патрик Хед. – Днешното ни представяне не беше добро, трябва да се подобрим за в бъдеще. Освен това е крайно необичайно наш пилот да отпадне заради техническа повреда.