Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се надяват да се борят за точки

Уилямс се надяват да се борят за точки

66
0

Солиден, макар и не твърде впечатляващ старт на сезон 2010 г. записа отборът на Уилямс според собственото определение на тима. Рубенс Барикело и Нико Хюлкенберг стигнаха втората част на квалификацията за Гран при на Бахрейн, до която приключи и участието им. Надеждата за топ 10 не се изпълни.

– Според мен се справихме добре днес – не толкова, колкото ни се искаше, но имахме някои дребни грижи, а и загубихме време вчера. Като цяло посоката ни [на развитие] е добра, разбираме добре колата си и имаме вяра. Почти стигнахме последния сегмент – бях съвсем малко зад Дженсън [Бътън], така че [представянето] не беше твърде зле – обясни бразилецът.

Младият му немски колега също се надяваше да постигне повече от 13-а позиция на стартовата решетка, но призна, че не се е справил с настройването на FW32.

– Мислехме, че ще успеем да сме сред най-бързите 10, но днес това не се случи – каза и техническият директор Сам Майкъл. – Сега фокусът ни отива върху състезанието, в което трябва да се възползваме от обичайно добрите си стартове, за да спечелим позиции в първия тур, а след това да се борим за точки.