Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс е с 6 до 9 месеца по-напред в развитието си от...

Уилямс е с 6 до 9 месеца по-напред в развитието си от очакваното, заяви Смедли

31
0
Роб Смедли

Уилямс е значително по-напред в момента от очакваното, заяви шефът на отдела за представяне на тима от Гроув Роб Смедли.

Той призна, че никога не би предвидил третата позиция на тима в класирането при отборите в средата на настоящия шампионат. Смедли започна работа в Уилямс през февруари и заедно с техническия шеф Пат Саймъндс провеждат преструктуриране организацията на отбора. Тимът взе едва пет точки през 2013 г. и макар амбициите да бяха за далеч по-силно представяне, инженерът заяви, че не би си позволил да предположи чак такъв напредък, какъвто екипът има в момента.

От първия ми контакт с отбора бе ясно, че в Гроув има достатъчно ресурси и бюджет, за да се върнем там, където трябва да сме. Не очаквах да стане толкова бързо, но това е хубав проблем. Бих се занимавал с този въпрос, отколкото да работя три години (за да стигнем настоящата позиция). В момента сме шест, може би девет месеца по-напред спрямо очакванията ми. Надявах се да постигнем добри позиции, но не и толкова бързо – обясни Смедли.

Заместник-шефът на отбора Клер Уилямс сподели след Гран при на Унгария, че екипът ще преследва Ред Бул за второто място в конструкторския шампионат. Смедли потвърди, че тимът няма да се задоволи с трета позиция:

Амбициите на този отбор са да спечели в някакъв момент световния шампионат, а това означава, че трябва да победим отбори като Ред Бул, Ферари и Мерцедес. Всички те са цели и ще ги преследваме. Определено съм доволен и впечатлен от направения от екипа ни прогрес, който освен това продължава. Особено на фона на това с какви ресурси разполагаме. Смятам, че не е случайност, че колата ни постоянно е втората по бързина. Не мисля, че третото ни място сред екипите е стечение на обстоятелствата. Други отбори изостанаха в определени области, но това е Формула 1 – не можеш да се бориш с това, просто трябва да даваш най-доброто от себе си и да използваш максимално оборудването и ресурсите си.