Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс обяви официално, че Албон остава в екипа

Уилямс обяви официално, че Албон остава в екипа

989
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Уилямс

Отборът на Уилямс обяви официално, че Алекс Албон ще остане в тима. В изявлението се казва, че пилотът е подписал дългогодишен договор, но срокът му не се уточнява. Това е първата новина през тази лятна ваканция, която всъщност се очакваше от наблюдатели и анализатори във Формула 1. Преминаването на Фернандо Алонсо в Астън Мартин и хаосът с пилотите в Алпин хванаха почти всички неподготвени. От Уилямс се възползваха от огромния интерес, породен от последните новини на пазара на пилоти и обяви няколко часа по-рано, че има нещо за съобщаване.

„Много е вълнуващо, че оставам с отбора на Уилямс за 2023 г. Нямам търпение да видя какво можем да постигнем с отбора през останалата част от сезона и догодина. Отборът натиска здраво, за да постигне прогрес и съм много мотивиран да продължим по този път, да се развиваме заедно“, коментира Албон

Главният изпълнителен директор и шеф на тима на Уилямс Йост Капито каза, че Алекс е страхотен пилот и високо ценен член на отбора.

„Затова толкова се вълнуваме, че имаме възможност да потвърдим, че той ще работи с нас в дългосрочен план. Алекс притежава страхотна комбинация от умения и вече придобит опит, които ще помогнат на отбора да постигне успехи в бъдеще. Той е страхотен състезател. Стана много популярен в отбора. Радваме се, че с оставането му ще имаме стабилна база за продължаващото си развитие“, каза още Капито.

Любопитно е, че в официалното съобщение Албон говори само за догодина, а от тима – за дългосрочен период от време. Но поне за 2023 г. вече е ясно, че състезателят от тайландски произход ще продължи да носи цветовете на Уилямс. За другото място, заемано в момента от Николас Латифи, има редица кандидати.