Начало Избрани Уилямс отчете сериозни загуби през миналата година

Уилямс отчете сериозни загуби през миналата година

125
0
Уилямс лого
снимка, Уилямс

Уилямс отчете сериозни загуби през миналата година. Това показва докладът, представен в края на миналата седмица. Загубите се дължат най-вече заради продължаващите инвестиции в тима от страна на американските собственици. От друга страна, Уилямс финишира седми при конструкторите през миналия сезон и се намира в добра форма през последните стартове.

Печалбата на Уилямс е намаляла от 142.8 млн. паунда през 2022 г. до 127 млн. паунда през миналата година. Спадът е пряко свързан с лошото спортно представяне на Уилямс през сезон 2022. Тогава тимът от Гроув завърши на последно място в класирането при конструкторите

Докато приходите на Уилямс, разходите скочиха, което доведе до значителна загуба от 84 млн. паунда – на пръв поглед тревожно увеличение спрямо загубата от 17,9 млн. паунда, регистрирана година по-рано, през 2022 г.

Този скок в разходите не беше толкова неочакван. Уилямс продължава да инвестира много средства в модернизиране на своите съоръжения и техника. Освен това отборът нае изключително много персонал от други отбори. Тук се включват бившите технически директор на Алпин Пат Фрай и Мат Харман, както и много други. Всичко това е част от амбициозната програма на Джеймс Ваулс. Британският специалист иска да върне предишната слава на Уилямс. Надеждите са Ваулс да превърне екипа в редовен претендент за местата в челото на колоната.

„Въпреки че загубите са се увеличили в сравнение с 2022 г., това е в съответствие с очакванията и стратегията на компанията да продължи да инвестира във всички области на бизнеса. Така се стимулира както представянето на пистата, така и търговските резултати, в търсене на успех в средносрочен и дългосрочен план“, обясниха от Уилямс.

„През 2023 г. печалбата е по-ниска в резултат на по-ниските приходи от търговски права, свързани с класирането на 10-то място в шампионата на конструкторите през 2022 г.“

„Силното подобрение на представянето на пистата през 2023 г. е резултат от продължаващите инвестиции в инфраструктура, трансформация и хора от 2020 г. насам. Дългосрочната цел на отбора остава да се върне в челото на стартовата решетка. Това трябва да се случи чрез непрекъснати инвестиции за развитие на водещи в света технологии и хора.“

Уилямс успява да привлече нови спонсори и партньори въпреки загубите, които отича за 2023 г. Сред тях са Гълф Ойл, Stephens, Komatsu и Michelob ULTRA. Тези нови партньорства отразяват новаторския подход на Уилямс към усилията да ангажира както феновете, така и спонсорите

„Уилямс продължава да бъде лидер в решетката с новаторско и креативно предлагане както на партньорите, така и на феновете“, отбеляза екипът, подчертавайки потенциала на тези партньорства да подсилят бъдещите потоци от приходи.

Отборът също така подчерта, че притежава активи на стойност 67.3 млн. паунда. Това осигурява солидна основа за продължаване на инвестициите и растежа.

Очакванията са финансовото състояние на Уилямс да се подобри. Тимът от Гроув финишира седми при конструкторите в края на миналата година. Понастоящем отборът заема осмото място и печели все повече точки. Целта на Уилямс до края на годината е да настигне Хаас и отново да финишира седми при конструкторите.