Начало Избрани Уилямс привлече петима опитни инженери от други отбори

Уилямс привлече петима опитни инженери от други отбори

887
0
Уилямс лого
снимка, Уилямс

Уилямс продължава набирането на технически персонал под ръководството на Джеймс Ваулс. Отборът от Гроув потвърди, че е привлякъл петима опитни инженери от други отбори. Сред тях е и доскорошният технически директор на Алпин Мат Харман.

Петимата опитни инженери са една малка част от всички специалисти [26], които Уилямс ще назначи в рамките на мащабната кампания за набиране на персонал, която екипът предприе наскоро. Уилямс се фокусира по-специално върху укрепването на офисите за аеродинамика и дизайн

Новите специалисти ще се отчитат пред главния технически директор на Уилямс Пат Фрай. Британският инженер се присъедини към Уилямс отбора през ноември 2023 г. Преди това той заемеше абсолютно същата длъжност в Алпин, откъдето си тръгна в началото на лятната пауза.

Харман заместваше Фрай до началото сезон 2024. Британецът подаде оставка след първия старт в Бахрейн. Тогава автомобилът A524 е сред най-бавните на стартовата решетка. Сега той ще бъде директор по дизайна на Уилямс. Харман ще започне работа в отбора след лятната пауза през 2024 г.

Уилямс разкри и имената на другите четирима  високопоставени технически служители, които ще се присъединят към тима. Това са бившият ръководител на отдела за анализ на представянето на Ферари Фабрис Монкад, бившият главен аеродинамик на Хаас Хуан Молина, главният дизайнер на Ред Бул (композити и структури) Стив Уинстънли и бившият ръководител на отдела за представяне на Алпин Ричард Фрит.

Монкад ще стане главен инженер на Уилямс, отговарящ за компютърната електроника. Молина пък ще бъде главен аеродинамик на тима. Двамата ще започнат работа още през юли.

Уинстънли е нает за главен инженер по композитни материали и конструкции. Задачата му е да „трансформира отдела за конструкции в рамките на проектантския офис.“

Фрит ще стане ръководител на отдела за системи за ефективност на Уилямс, но ще започне работа с екипа едва през 2025 г. Уилямс нае и бившия служител на HP Enterprises Сорин Черан за нов главен директор по информацията и анализите (CIAO).

В изявлението на тима се казва, че от Черан се очаква да „ръководи трансформацията на начина, по който екипът придобива, съхранява, индексира и използва данни, за да изгради най-добрата в класа си технологична операция“

„Радвам се да приветствам тези шестима невероятни хора в Уилямс. Имаме мисия да си проправим път обратно към челото. Това, че сме в състояние да привлечем опитни таланти, печелили шампионати от други отбори, показва огромна вяра в пътя, по който вървим“, сподели Джеймс Ваулс.

„Уилямс инвестира в това, което е необходимо за победата. Това е само началото, тъй като се подготвяме да посрещнем още нови лица от цялата мрежа през следващите месеци.“

Мащабната кампания за набиране на персонал е най-новото развитие в стремежа на Дорилтън Кепитъл да подобри резултатите на Уилямс. Отборът изпадна в сериозна криза от 2019 г. насам и все още не е е възстановил напълно.

„Уилямс има смели амбиции и огромен импулс. Тези изключителни назначения показват, че това е проект, от който хората искат да бъдат част“, каза Фрай. „Добавяме сила в дълбочина към огромния талант, който вече е в Гроув, докато градим за бъдещето.“