Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс привлякоха инженери по аеродинамика от Лотус и Ред Бул

Уилямс привлякоха инженери по аеродинамика от Лотус и Ред Бул

37
0

Екипът на Уилямс привлече двама нови инженери по аеродинамика и обяви, че по този начин подсилва аеродепартамента си преди сериозните промени в правилата през 2014 г.

Специалистите идват от Лотус – Дейв Уитър и от Ред Бул – Шон Уайтхед. От Гроув обясниха, че привличането им е част от продължаващата програма за подобрение на ключови позиции в бизнеса.

Уитър ще отговаря директно пред шефа на аеродепартамента на Уилямс Джейсън Съмървил. Уайтхед пък става шеф на отдел аеродинамични процеси.

Много съм щастлив, че привлякохме първокласни инженери като Дейв и Шон. И двамата са със забележителни опит и постижения в F1. Уверен съм, че те ще допринесат много за отбора с качествата си, като се имат предвид предизвикателствата на 2014 г. – коментира Съмървил.

Техническият директор Пат Саймъндс добави, че тези две назначения демонстрират отдадеността на екипа да подобри процесите на аеродинамично развитие и да се съсредоточи върху прилагането на намерените решения на писта.

Дейв и Шон имат огромен опит и ги приветствам в Гроув, като очаквам да имат значителен принос в това отборът ни да се върне конкурентоспособността, за която всички се трудим толкова упорито. С тях двамата и под ръководството на Джейсън ще имаме възможност да работим максимално добре по развитието на FW36 – допълни Саймъндс.

Очаква се към отбора да се присъедини и Роб Смедли. Състезателният инженер на Фелипе Маса стана известен покрай комуникацията с бразилеца във Ферари и ще премине в Гроув заедно с пилота. Той обаче няма да продължи да работи на същия пост, а ще стане шеф на рейсинженерите и ще отговаря и за двата болида на тима.

Уилямс подсилиха техническия състав с още едно назначение – това на бившия рейсинженер на Дженсън Бътън Якоб Андреасен. Той ще работи заедно със Смедли, но ще е основно във фабриката на тима. Датчанинът се съгласи да се присъедини към екипа от Гроув от Форс Индия.