Начало Избрани Уилямс разкри разцветката за Силвърстоун

Уилямс разкри разцветката за Силвърстоун

656
0
Уилямс FW45
снимка, Уилямс

Уилямс разкри разцветката, която ще използва на Силвърстоун. Легендарният британски отбор отпразнува своя старт №800 в F1 със специална ливрея върху автомобилите на Алекс Албон и Логан Сарджънт.

Уилямс трябваше да запише старт №800 по време на Гран при на Великобритания. За съжаление, отмяната на Гран при на Емилия Романя означаваше, че юбилейното състезание за Уилямс ще бъде в Унгария

Уилямс все пак реши да не разочарова британските си фенове, тъй като домашната подкрепа винаги е играла толкова важна роля в историята на компанията. Поради това британският отбор ще организира тържества и през двата уикенда. Така ще се осигури на феновете в Обединеното кралство възможност да участват във възпоменанието.

Като част от възпоменателната ливрея, капакът на двигателя на Уилямс FW45, е покрит с емблемата на „Юниън Джак“. В същото време на кутиите на радиаторите страничните стойки е отбелязано числото 800 в чест на юбилейния старт на екипа от Гроув.  Спонсорът на автомобила екипа Гълф Ойл пък е получил по-ясно изразена маркировка и върху крайните панели на задното крило.

В допълнение, Уилямс ще докара на Силвърстоун една истинска легенда от миналото – шампионския болид от сезон 1992 FW14B. Световният шампион в F1 и посланик на тима Рейсинг Дженсън Бътън ще се качи зад волана и ще направи няколко демонстрационни обиколки с емблематичния автомобил. Това ще се случи малко преди самата Гран при на Великобритания в неделя.

В рамките на празненствата настоящият болид на тима FW45 ще бъде със специално създадената ливрея. Две седмици по-късно Уилямс ще има специална емблема в Будапеща. Забележителният дизайн на „Силвърстоун“ ще отдаде почит на британското наследство на отбора и на неговия основател- покойния сър Франк Уилямс. Британецът почина през ноември 2021 г. Той ръководеше отбора през повечето стартовете на екипа. Именно под ръководството на сър Франк Уилямс, отборът девет шампионата при конструкторите и седем при пилотите в периода 1977-2020 г.

Уилямс стана третия британски отбор, който използва специална разцветка в домашната си Гран при след Макларън и Астън Мартин. Тимът от Гроув ще използва избрана от феновете ливрея по време на стартовете в Сингапур, Япония и Катар.  Тя е посветена на един от основните партньори на отбора- Гълф Ойл.