Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс с нов моторхоум за юбилейното състезание у дома

Уилямс с нов моторхоум за юбилейното състезание у дома

62
0

Тимът на Уилямс е на пистата Силвърстоун с нов модерен моторхаум, който всички ще полеем довечера след 18:30 ч местно време, разбира се, основно с напитките на спонсорите от Мартини.

Сградата е издигната в чест на 50-ата Гран при на Великобритания, която е този уикенд и за която приготовленията са великолепни и амбициозни след направеното от австрийците през миналия състезателен уикенд на Ред Бул Ринг.

В неделя преди старта от 11:10 часа ще се проведе невероятен парад с легендарни автомобили. Джеки Стюарт ще кара своята Матра, Емерсон Фитипалди ще е със своя Макларън М23, Джон Съртис би трябвало да се появи с Ферари от 1964 г., Дейвид Брабам ще е с Купър-а на на баща си Джак от 1960 година. Мартин Брандъл ще е с Макларън-а на Ален Прост, а самият французин ще е с Ред Бул-а на Марк Уебър от 2012 г.

Любопитно е още, че тази вечер легендата на британския автомобилен спорт Найджъл Менсъл ще се появи в падока, като ще е гост в моторхоума на Катерам. Въпреки продажбата на тима и сътресенията там, Менсъл заедно с Камуи Кобаяши ще представи Гран при на Япония като нейн посланик и ще бъде на разположение за сладки спомени и разкази.