Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс с нови части за Спа, Монца и Сингапур

Уилямс с нови части за Спа, Монца и Сингапур

52
0
Валтери Ботас

Отборът на Уилямс ще има нови части на колата си за следващите три надпревари в Белгия, Италия и Сингапур, каза главният състезателен инженер на тима Хави Пухолар.

Представянето на автомобила на отбора от Гроув от началото на сезона е по-слабо в сравнение с миналогодишното, но малко по малко екипът започва да подобрява формата си, като на последното състезание в Унгария Пастор Малдонадо записа първата точка за отбора. За момента тимът се намира на 9-то място в генералното класирането при конструкторите. Хави Пухолар коментира, че отборът иска да продължава да развива FW35, за да подобри резултатите си.

Продължаваме да натискаме, да развиваме колата – коментира испанецът пред ESPN. – Имахме нови части в Унгария, а на Спа и Монца ще сме с различни пакети. За Сингапур ще продължаваме да натискаме и ще се опитаме да доставим повече части за колите, защото искаме да се развиваме и да се доближим до топ 10.

Пилотите играят основа роля в развитието на автомобилите, а в Уилямс са доволни от своите състезатели. Заместник-шефът на отбора Клер Уилямс изрази впечатленията си от начина на работа на Валтери Ботас и това, че дава точна информация на тима:

Той върши чудесна работа за отбора през тази година. Това, което най-много ме впечатли, е неговата зрялост и предполагам заради националността му, това, че показва спокойствие в моменти, когато може да се държи по обратния начин. Отборът уважава Валтери заради начина, по който върши работата си. Той работи усилено, за да се увери, че прави най-доброто, за да движи екипа напред. Той изпълнява всичко, което изискваме от него в кокпита, дава информацията, необходима на инженерите, за да развият колата, чудесен е от маркетингова гледна точка и е страхотен лидер. Имаме нужда от някого, който да излезе от кокпита и да мотивира отбора – обясни Клер Уилямс.