Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс с първа точка за сезона

Уилямс с първа точка за сезона

68
0
Пастор Малдонадо

Екипът на Уилямс записа първа точка за сезона във Формула 1 благодарение на десетото място на Пастор Малдонадо в Гран при на Унгария. Отборът от Гроув не върви никак добре в тазгодишното първенство, след като през 2012-та точно венецуелецът спечели състезанието в Испания.

В екипа бяха наясно, че надпреварата на трасето до Будапеща ще е сериозно предизвикателство заради изключително високите температури. Въпреки това запазиха стратегията си с три бокса и тя проработи.

Пастор направи страхотен старт, който веднага го постави в позиция да се бори за точки. В края [Серхио] Перес бе твърде напред, но късното отпадане на [Нико] Розберг позволи на пилота ни да вземе толкова важния пункт а нас – допълни главният състезателен инженер Хеви Пухолар. – Това постижение е чудесна мотивация за екипа точно преди лятната ваканция и се надяваме да сме още по-силни в оставащите надпревари.

Малдонадо бе 15-ти на стартовата решетка и също отбеляза, че е потеглил добре от тази позиция.

Направих няколко изпреварвания в състезанието, които бяха на ръба. Това е особено удовлетворяващо на тази писта, където е толкова трудно да се задминава. Болидът бе с постоянно поведение, може би не толкова бърз през втората и третата серия обиколки, но наистина постоянен. Сега много ми се ще да продължа да взимам точки и да сме още по-силни през втората половина на състезателната година – добави Пастор.

Валтери Ботас не успя да завърши надпреварата и това му се случи за първи път тази година. Той искрено съжаляваше за отпадането си:

Нищо не можех да сторя. Трябва да разследваме какво стана, тъй като нещо не бе наред с хидравликата. Първо загубих сервото, после и двигателя. Не беше най-добрата ми надпревара като цяло, но по принцип чувствам, че напредвам непрекъснато. Затова гледам напред, към следващите състезания. Поздравления за Пастор и отбора за първата ни точка. Сега е необходимо да се трудим упорито, за да надградим това представяне след лятото – заяви финландецът.