Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уирт: Вярата ни в CFD се оправда

Уирт: Вярата ни в CFD се оправда

44
0

Липсата на проблеми, проявили се по време на зимните тестове и темпото на VR-01 накараха техническия директор на Върджин Ник Уирт да изрази задоволство от представянето на тима в Гран при на Бахрейн, въпреки че нито един от болидите не стигна финала.

– Вярата ни в конструирането изцяло с CFD се оправда и показахме, че сме създали конкурентно шаси за Формула 1 – категоричен бе той. – Разочарованието идва от това, че не успяхме да доведем кола до финала, но се надяваме да го направим в Мелбърн.

Рязко повишение в температурата на скоростната кутия в автомобила на Тимо Глок доведе до повреда, причинила отпадането му.

– Надпреварата вървеше добре за мен, след като успях да задмина Хейки [Ковалайнен]. Водехме чудесна битка в нашата зона. Но първо загубих трета предавка, после изчезна пета и бе невъзможно да продължа. Нямаше как да се върна на пистата дори само, за да трупам километри – обясни германецът.
Лукас ди Граси отпадна от състезанието на още по-ранен етап заради повреда в хидравликата, макар да бе доволен от поведението и управлението на колата си.

– Надпреварата ми приключи преди реално да е започнала – тъжно заяви той, но продължи в различен дух: – Няма смисъл обаче да падам духом. В Мелбърн ще имаме нови компоненти и това бе само първият от 19 старта.