Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун подкрепя оставането на Витали Петров във Формула 1

Екълстоун подкрепя оставането на Витали Петров във Формула 1

59
0
Бърни Екълстоун

През миналата седмица стана ясно, че Витали Петров едва ли ще остане безработен след напускането на отбора на Лотус. Руснакът бе ангажиран от производителя на гуми Пирели, но за момента съвместната работа ще се изрази в няколко PR събития. Главното желание на Петров и неговата мениджърка Оксана Косаченко обаче продължава да бъде пилотът да се състезава във Формула 1 в предстоящия сезон.

Интересното е, че в последно време руснакът се радва на подкрепата и на самият Бърни Екълстоун.

„След като стана ясно, че няма да може да останем в екипа на Лотус Рено, говорих с Бърни“, заяви Косаченко пред осведомителната агенция РИА новости. „Той ми обеща своята подкрепа и каза, че ще разговаря с отборите.“

За никого не е тайна, че Екълстоун има огромен интерес от присъствието на руски пилот във Формула 1 за предвиденото за 2014 г. състезание в Сочи, Русия.

„Отборите обаче са независими, така че едва ли тяхното решение може да бъде повлияно особено от Бърни“, осъзнава и самата Косаченко. Тя загатва за постигнато съгласие с Катерам, като отборът на Тони Фернандес бил реална възможност за Витали Петров. Няма да е чудно, ако руснакът измести Ярно Трули благодарение на своите спонсори.