Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш и Хорнер убедени, че феновете одобряват непредсказуемостта на шампионата

Уитмарш и Хорнер убедени, че феновете одобряват непредсказуемостта на шампионата

28
0
Кристиан Хорнер,Мартин Уитмарш

Шефовете на отборите във Формула 1 смятат, че непредсказуемостта през сезон 2012 г. не кара феновете да спрат да гледат надпреварите от първенството. Първите шест старта тази година бяха спечелени от шестима пилоти от пет различни отбора, което предизвика коментари, че ситуацията в шампионата се превръща в лотария и спортът рискува да загуби аудитория.

Мартин Уитмарш от Макларън и Кристиан Хорнер (Ред Бул) обаче са категорични, че нищо подобно няма да се случи.

Ако хората твърдят, че непредсказуемостта е непривлекателна, то това би била тотална промяна на възгледите им отпреди няколко години, когато всичко беше много по-предсказуемо. Сигурен съм, че феновете предпочитат настоящия вариант – да не се знае кой ще спечели следващия кръг. Човек не желае да е наясно през целия уикенд какво ще стане във всяка отделна сесия и в състезанието. Всеки старт през 2012-а досега бе неимоверно вълнуващ – заяви Уитмарш.

Според Хорнер е забележително, че толкова пилоти взеха победи досега. Гумите са фактор, твърди началникът на Ред Бул, но такъв са и многото силни състезатели.

Ред Бул е първият тим с две победи този сезон, а това е истинско постижение. F1 е различна основно заради това, че екипите се опитват да се справят с гумите – допълни той.

Не всички пилоти обаче са толкова доволни от ситуацията. Дженсън Бътън например започна сезона много силно с победа в Австралия, но след това представянето му постепенно падна, а в Монако дори не завърши, след като спука гума при опит да изпревари Хейки Ковалайнен.

Ще дойде момент, в който феновете ще се запитат: Значи всеки може да спечели, както и всеки да загуби състезание, така ли? Според мен ситуацията е малко странна за тях. Не знам, но се надявам да се установи някакъв ред в следващите стартове, за да разберем кои пилоти и екипи трябва да побеждаваме в шампионата – каза англичанинът.