Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш иска Хамилтън да промени подхода си спрямо Малдонадо

Уитмарш иска Хамилтън да промени подхода си спрямо Малдонадо

77
0
Люис Хамилтън

Мартин Уитмарш иска Люис Хамилтън да промени подхода си, когато се състезава с Пастор Малдонадо (Уилямс). Двамата отново се удариха във Валенсия, като имат и предишни сблъсъци от влизането на венецуелеца във Формула 1. Катастрофата в Гран при на Европа извади пилота на Макларън от състезанието. Съперникът му бе наказан с 20 секунди впоследствие, но англичанинът бе на път към подиума и това едва ли е било голяма утеха.

Малдонадо имаше проблеми и през май, когато блъсна Серхио Перес (Заубер) в последната свободна тренировка за Гран при на Монако. Тези, както и предишни негови инциденти, накараха Уитмарш да даде нов съвет на състезателя си.

В ретроспекция си казваш, че когато си имаш работа с такъв пилот е трябвало да предприемеш различен подход, въпреки че в конкретния момент не можеш да предвидиш последствията – е цитиран шефът на Макларън от английския вестник Дейли Мейл.

На въпроса дали Хамилтън е бил прав в опита си да задържи Малдонадо, Уитмарш отговаря:

– Очевидно не. Според мен той не направи спрямо Малдонадо нищо по-различно в сравнение с [Ромейн] Грожан и [Кими] Райконен, въпреки че изходът бе различен. Вината бе на Малдонадо и това е крайно разочароващо, но Люис е автомобилен състезател и това е положението.