Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Карането на Хамилтън бе вдъхновяващо

Уитмарш: Карането на Хамилтън бе вдъхновяващо

34
0
Люис Хамилтън

Като вдъхновяващо определи представянето на Люис Хамилтън в Гран при на Корея шефът на Макларън Мартин Уитмарш. Само преди седмица началникът защитаваше отново пилота си и твърдеше, че много скоро отборът може да празнува нова негова победа. Световният шампион за 2008 г. стана втори вчера на Йонгам.

Според мен Люис кара наистина вдъхновяващо. Той може да не го казва, защото е перфекционист и иска да победи, но при такова огромно напрежение в продължение на толкова обиколки управлението му бе достойно за великите шампиони. Позицията му на финала може да отиде в статистиката само като второ място, но не бъркайте – това беше фантастично управление, прекрасно изпълнено и перфектно преценено – бе категоричен Уитмарш.

Данните от състезанието показали освен това, че Хамилтън губел сериозно аеропритискане от предното си крило и предницата се дестабилизирала, добави шефът на тима.

След надпреварата прегледахме колата и отпред вляво на крилото се бяха събрали парчета гума. Нестабилността, възникнала вследствие на това, повлия негативно на гумите. При тези обстоятелства той бе фантастичен, защото щеше да е прекалено лесно да отстъпи под толкова масивно, непрекъснато натоварване – заяви още Уитмарш.