Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Люис направи чудесно състезание

Уитмарш: Люис направи чудесно състезание

60
0
2012,канада,Люис Хамилтън,Макларън,Мартин Уитмарш,подиум

Конкурентите заложиха на различни стратегии, но се оказа, че именно Макларън са разчели най-добре състезанието. Люис Хамилтън си осигури победата в Канада с невероятен финален спринт и стана седмият победител в седмата надпревара за сезона. Това е първата победа за Хамилтън от доста време насам и тя бе особено важна, както потвърди и тим шефът Мартин Уитмарш.

„Случайно се сетих за първата победа на Люис след този му триумф“, обясни Уитмарш пред Sky Sports F1. „Тогава имах честа да се кача заедно с него на подиума. Сега Пади (Лоу – б.а.) ми каза, че отново трябва да застана горе заедно с него. Имаше напрегнати моменти, когато конкурентите ни останаха на пистата. Когато направихме спирането си разбира се смятахме, че сме направили правилното. Никой обаче не може да е сигурен до последно. Смятахме, че можем да ги настигнем, дори и да са заложили само на едно спиране. Данните ни казваха, че всичко ще е наред. Така и стана в крайна сметка.

Люис направи чудесно състезание. Трябваше да победим. Този триумф бе много важен, както за екипа, така и за Люис. Фантастично!“

За малко обаче грешка при второто спиране да провали усилията на екипа и пилота. Този път имаше малък проблем при смяната на задната дясна гума.

„Всички сме под напрежение, разбира се“, продължи Уитмарш. „През този сезон направихме грешки, но колата ни е бърза. Люис също. Днес показа своята класа.“