Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш не се притеснява от критиките към него

Уитмарш не се притеснява от критиките към него

42
0
Мартин Уитмарш

Мартин Уитмарш не се притеснява от критиките, отправени към него заради лошия старт на сезона на Макларън.

Екипът избра по-агресивен подход за конструирането на новия си болид МР4-28 и има затруднения с колата в първите стартове от годината.

Упреците към Уитмарш и начина, по който ръководи екипа от Уокинг, не са нещо ново. Укори към британеца се появяват периодично и се поставят под съмнението мениджърските му умения. Настоящият случай не е изключение.

Спокоен съм – заяви Уитмарш. – Обичам работата си и не ми харесва, когато нещата не се получават, но всички имаме много за вършене. Освен това никога не съм се свенил да се изправям лице в лице с проблемите. Хората непрекъснато се опитват да ме накарат да кажа имена – на тези, които са отговорни, но стилът ми не е такъв. Аз не работя така. Вярвам безрезервно в пилотите и инженерите ни. Разполагаме с много добри и мотивирани хора в екипа. Смятам, че ако се опитваш да налагаш решенията си, заявявайки, че ти се началник и ще стане както ти искаш, ще се провалиш. Надявам се, че имам достатъчно влияние върху служителите в организацията ни, тъй като те уважават – надявам се да е така, не може винаги да си сигурен – прямия ми подход, че им казвам какво мисля. Зад затворени врати съм почти брутално откровен – допълни англичанинът.