Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Няма нищо нередно в подхода на Люис

Уитмарш: Няма нищо нередно в подхода на Люис

33
0

Люис Хамилтън бе посъветван от тима на Макларън да се бори упорито в Гран при на Великобритания, след като бе отречено, че британецът се поддава на напрежението в битката за шампионата.

Хамилтън подходи доста агресивно по време на уикенда във Франция, което бе отговор на критиките по повод на инцидента в питлейна при надпреварата в Монреал. На Маникур обаче той бе наказан с преминаване през бокса, което никак не му помогна.

Въпреки двойното разочарование изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш отрече да има нещо нередно в подхода на Хамилтън по отношение на карането му. Уитмарш е убеден, че Хамилтън ще успее да отговори подобаващо на критиките по време на домашното си състезание.

„Мисля, че Люис винаги е настроен да се бори” – каза Уитмарш. „С оглед на двете наказания по време на уикенда той свърши страхотна работа. В средния етап на надпреварата, когато бяха с много гориво, и двамата ни състезатели бяха много бързи. Няма нищо нередно с подхода му. Люис е достатъчно силен, за да се справи с настоящата ситуация.”

„Има големи очаквания към него. Все пак ако искаш да се опиташ да си лидер в един спорт като тим или като състезател, ти поставяш високи очаквания за себе си. Това се пренася върху феновете ти, което пък нормално ще се отрази на теб.”

„Той го знае и ние го знаем. А когато хората спрат да говорят за нас, това означава, че не сме достатъчно бързи.”

В момента Хамилтън е на десет точки от лидера, но Уитмарш е категоричен, че пилотът трябва да повярва, че може да стопи тази разлика още в Гран при на Великобритания.

Уитмарш също така допълва, че Люис има 24 състезания зад себе си, като за това време е спечелил повече точки, от който и да било. И имайки предвид тези факти, изпълнителният директор на Макларън смята, че критиците на Хамилтън не трябва да бъдат толкова сурови в изказванията си.