Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш очаква плавен преход

Уитмарш очаква плавен преход

25
0

Изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, очаква плавен преход, когато Рон Денис се оттегли от поста си на шеф на тима.

Денис обяви по време на представянето на новия МР4-24, че ще напусне настоящия си пост и че неговото място ще бъде заето от Уитмарш. Денис ще остане председател на Макларън, но ще се фокусира върху други дейности. Уитмарш, който е работил в продължение на две десетилетия с Денис, каза:

„Работил съм с Рон в продължение на 20 години и всеки, който е запознат с тима, знае как той оперира” – казва Уитмарш. „Това е един преход – Рон достигна до този момент.”

„Нямах нищо против Рон да диктува развитието на нещата, затова и нито съм го пришпорвал, нито съм търсел някакви външни влияние. Всичко зависи от Рос и от начина, по който той приема живота в бъдеще.”

„Той има страхотна кариера, а аз имам привилегията да работя с него в продължение на 20 години. Той е страхотна личност, въпреки че не винаги е бил разбиран. Може не винаги да сме гледали по един и същ начин на нещата, но се надявам, че има взаимно уважение.”

„Работех с Люис в началото на неговата кариера, но и в развитието му. Ако влизах в този тим от друг бизнес, вероятно щях да предвидя някакви драматични промени. Но аз и досега имах някакво влияние и ако от тази година имам малко повече влияние, то ще се радвам.”

„Ние сме страхотен екип. Но има някои много силни отбори във Формула 1 и ние трябва да ги победим.”