Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш отчита напредък след шестото място на Бътън

Уитмарш отчита напредък след шестото място на Бътън

49
0
2013,Дженсън Бътън,Макларън,Спа

Екипът на Макларън отбеляза напредък, след като Дженсън Бътън се класира на шесто място в днешното състезание. Позиция, на която бе и след вчерашния ден. Англичанинът дълго време се движеше в топ 5 и дори за кратко поведе, но в крайна сметка допълнителен стоп го свали на шестото място.

„Ако се бяхме ориентирали спрямо Розберг, тогава може би щяхме да имаме по-добри шансове и щяхме да сме по-близко до Мерцедес“, обясни тим шефът на Макларън, Мартин Уитмарш. „Не знам, дали щяхме да ги победим или не. Вместо това ние заложихме на стратегия с едно спиране, която в последствие променихме.

Може би това, че заложихме на едно спиране не бе най-доброто решение. Но пък се представихме по-добре отколкото в последните състезания. Не сме променяли нещо съществено по колата, но е положително, че отбелязваме и минимален напредък.

Разбира се, целта ни е да печелим и да се борим за победа във всяко състезание. Това е част от нашата природа, но за момента това е трудно. Концентрирали сме се вече сериозно към 2014 г. и въпреки това във всяко състезание ще се опитваме да се качим на подиума и дори да печелим. Просто няма как да се предадем.“