Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш разчита на по-високата максимална скорост на Макларън

Уитмарш разчита на по-високата максимална скорост на Макларън

42
0

В квалификацията за Голямата награда на Германия отборите на Ред Бул и Ферари бяха почти недостижими. За екипа на Макларън остана едва третата редица на стартовата решетка и това едва ли е по вкуса на шефа на тима, Мартин Уитмарш. Все пак той остава оптимист и разчита на по-добрата максимална скорост неговите болиди.

„Разбира се, че не може да сме доволни след като ще стартираме едва от трета редица“, заяви Уитмарш. „Все пак на правите колата ни е много бързаи мисля, че в състезанието ще се представим по-добре. Смятам, че нашите състезатели ще успеят да се възползват от това предимство и да се придвижат напред.

От Ферари наистина са свършили чудесна работа. Те са в челото още от началото на уикенда. Силата на Ред Бул не е тайна за никого. Ще се опитаме да направим хубаво състезание, но това ще е трудно. Трябва поне да поставим под напрежение двата отбора пред нас.“

Дженсън Бътън свърши чудесна работа в квалификацията и успя да се класира пети, на място пред Хамилтън. Затова и заслужи похвалата на шефа си.

„Дженсън свърши чудесна работа. Но като цяло пилотите ни трябваше да са още по-бързи. Ако погледнем времената от последния сектор ще останем учудени, колко трябва да наваксваме.

Все пак Дженсън блесна след като тренировките не изглеждаха обнадеждаващо за него. Това, че успя да изпревари Люис е показателно. Ще стартират един до друг и съм сигурен, че ще ни предложат една чудесна битка. Ще е много интересно, кой от двамата ще влезе първи в първия завой.

Ако направят добър старт съм сигурен че добрата максимална скорост преди Фибата ще им позволи да изпреварят и други от челото.“