Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Разполагаме с двама чудесни състезатели

Уитмарш: Разполагаме с двама чудесни състезатели

39
0
Испания,Люис Хамилтън,Макларън

Мартин Уитмарш не бе във възторг от осмото и деветото място на своите пилоти, но въпреки това оцени представянето на пилотите си като доста солидно.

„Това бе един много труден уикенд за нас“, направи равносметка Уитмарш след финала. „Има доста позитивни неща, но и някои негативни. Хубавото е, че разполагаме с много бърза кола. Това се видя ясно от вчерашния резултат на Люис. За съжаление обаче той трябваше да стартира от дъното на решетката. Той обаче показа изключителна психика. Съвзе се много бързо от първоначалния шок и се бори отлично през днешния ден.

Трябваше да внимава за гумите по време на състезанието, но също така и да се опита да навакса колкото се може по-бързо повече позиции. Все пак да направиш 31 обиколки с един комплект гуми не е никак лесно.

Много хора смятат, че Люис не може да се справя с разочарованията, но той показа изключителна сила, като освен това внимаваше за гумите си. Тук е много трудно да се изпреварва, дори с използването на DRS, който тук няма толкова голямо влияние.

Днешното състезание бе изпитание и за хората в бокса. Винаги има напрежение, когато работиш с толкова много хора. Но ние се справихме добре и това засилва вярата ми в нашия отбор.

Дженсън показа много добро представяне в петък. Работи изключително точно и професионално и важното е, че спечели важни точки. Имаме двама чудесни състезатели, като и двамата вярват, че могат да спечелят титлата.

Тръгваме си от Барселона с точки и се надяваме в Монако да се справим още по-добре. В момента обаче във Формула 1 всичко е възможно и затова не мога да кажа, дали ще се борим за победата там.“