Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш щастлив, че Перес остава във Формула 1

Уитмарш щастлив, че Перес остава във Формула 1

55
0
Мартин Уитмарш,Серхио Перес

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви, че е щастлив, задето Серхио Перес ще остане във Формула 1 през 2014 г. Смята се, че мексиканският пилот е пред подписване на договор с Форс Индия, след като бе освободен от екипа от Уокинг.

Перес дойде в Макларън в началото на настоящата година, но си тръгва след по-малко от 12 месеца. В тима решиха да заложат на 21-годишния Кевин Магнусен, докато във Форс Индия пък се очаква да си върнат Нико Хюлкенберг. Това означава, че не само Пол ди Реста, но Адриан Сутил ще загуби мястото си.

Много съм щастлив. Много неща се изписаха, но Серхио е млад човек с невероятно достойнство. Работата (във Формула 1) е страхотна, но в отделни случаи може да е доста болезнена. Най-трудната част е, когато вдигнеш телефона и кажеш: „Реших…” Той го прие безкрайно добре. В отбора наистина го харесват. Направихме, каквото можахме, за да му помогнем – със сигурност заслужава да е във Формула 1 и той го доказа в последното състезание. Перес е вълнуващ пилот, въпреки че в началото на годината се твърдеше, че е малко прекалено ентусиазиран. Но според мен това може да се получи във Формула 1 – млад мъж, готов да се справи с предизвикателството, поема рискове и се опитва да си пробие път. Така че съм доволен за него и че ще виждаме усмихнатото му лице в падока – коментира Уитмарш.

Шефът на Макларън лично звъня на Форс Индия и Лотус, когато стана ясно, че Перес губи кокпита си в Макларън, за да търси място на пилота.

Ситуацията може да се окаже доста сложна, след като Адриан Сутил заяви в Бразилия, че знае къде ще кара догодина, макар да не сложил никъде подписа си. Пак на Интерлагос стана ясно, че Пастор Малдонадо е в напреднали разговори със Заубер. Това засили усещането, че сделката на Лотус с Куантум няма да се осъществи. Тимът от Енстън настоява, че не се е отказал от договорките с инвестиционния фонд, макар поетите финансови ангажименти да не са покрити. Шефът на консорциума Мансур Иджас вече два пъти – в Абу Даби и в САЩ обещава в седмицата след съответните надпревари в сметката на тима да постъпят средства, което така и не се случва.

Все още се водят някои разговори, вече между банкери – заяви шефът на Лотус в F1 Ерик Булие на пистата Интерлагос. – Надяваме се всичко да приключи в началото на седмицата.