Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш смята, че в състезанието всичко е възможно

Уитмарш смята, че в състезанието всичко е възможно

48
0

Това, което се надяваха вчера в екипа на Макларън се случи днес в квалификацията. Люис Хамилтън успя да се вклини между победителя Уебър и неговия съотборник Фетел и завърши на второ място, на едва 0,138 сек от победителя. Бътън пък зае четвъртото място на малко под 0,5 сек от първия.

Това разбира се даде надежди на всички в Макларън, че могат да се противопоставят успешно на Ред Бул в утрешното състезание, въпреки че и двете коли ще стартират от по-прашната страна на трасето.

“В състезанието всичко е възможно”, изрази оптимизма си Мартин Уитмарш. “И двамата ни пилоти показаха, че можем да се конкурираме с Ред Бул. Да ги победим няма да е лесно, но ще дадем всичко от себе си.

Това е първата квалификация, в която ние бяхме в състояние да се борим за победа. Това разбира се е много радостно. И двамата пилоти свършиха чудесна работа.

В осми завой не сме толкова силни, но пък компенсираме в други части на пистата. Това, че колата се държи добре тук можеше да се види още в тренировките.

Ще се опитаме да подложим съперниците си под напрежение в състезанието. Надявам се на приятна изненада още на старта, защото Люис е добър в изпреварванията. Имаме шанс да спечелим, ако успеем да влезем преди Марк в първия завой.”