Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш смята, че настоящите пилоти и екипи са най-добрите, откакто работи в...

Уитмарш смята, че настоящите пилоти и екипи са най-добрите, откакто работи в F1

72
0
Кристиан Хорнер,Мартин Уитмарш,Стефано Доменикали

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш смята, че настоящата ера във Формула 1 е една от най-трудните в цялата история на спорта. Екипът му спечели 7 надпревари през изминалия сезон 2012 г. и стана трети в класирането при конструкторите, но нито един от пилотите (Люис Хамилтън и Дженсън Бътън) не бе в битката за титлата в последния кръг за годината.

В края на годината Уитмарш отбеляза, че настоящите състезатели и отбори в спорта са най-добрите, откакто той работи в Гран при – от 1989 г.

Силата и мощта на грида по отношение на пилоти и екипи са най-големи в сравнение с когато и да било през последните 24 години – това е личното ми наблюдение. По-трудно е да печелиш старт след старт, да доминираш и това е добре. Страхотно е, че през последните две-три години сезоните на Формула 1 са наистина страхотни – коментира той.

Според него има поредица причини, допринесли за това разликите да са толкова малки:

– Отборите са добре финансирани, имаме период на сравнителна стабилност в правилата и мисля, че гумите бяха доста сложни. Почти през цялата първа половина на годината те се оказаха сложна съставка от цялостния пакет. Смятам, че всички тези неща допринасят за скъсяването на дистанцията.