Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Целта на отбора ни е да намалим грешките до минимум

Уитмарш: Целта на отбора ни е да намалим грешките до минимум

36
0
Мартин Уитмарш

След впечатляващото начало на сезона в Австралия, започнал с победа за Дженсън Бътън и Макларън в последните няколко състезания екипът от Уокинг трудно намира вярната посока. Не на последно място това се случваше и заради многобройните грешки. Забавяния в бокса, погрешни стратегии и за последно недостатъчното гориво в колата на Хамилтън за квалификацията в Испания струваха на англичаните множество точки и попречиха на постигането на още победи.

„Една грешка може да е решаваща за целия уикенд“, наясно е с реалността в момента тим шефът Мартин Уитмарш. „Това е много болезнено и разочароващо за целия отбор. Ние анализираме грешките си и се стремим да не допускаме подобни. Разбираемо е да има критики към нас, когато правим грешки.

Процесите в отбора са доста комплексни и имаме много предизвикателства пред себе си. просто трябва да се концентрираме максимално и да не допускаме грешки. Това не е магия. Става дума за това, да свършим работата си по най-добрия възможен начин. Трябва да се работи здраво, да се анализират всички данни, да се разбират и да се прилагат правилните решения.“

Ситуацията с гумите определено не е в полза на Макларън, който в момента, въпреки че изостава в класирането спрямо Ред Бул, се води за главния фаворит.

„Ние сме тук, за да се учим. Не смятам, че няма никой, който да разбира напълно гумите и да може да обясни начина им на действие. Наистина те станаха невероятно важна част от шампионата и спечелването на победа не може да стане, волно или неволно без правилното им използване.“