Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш защити Хамилтън

Уитмарш защити Хамилтън

72
0

Тим-шефът на Макларън – Мартин Уитмарш, защити пилота си Люис Хамилтън за маневрата, при която той се удари в колата на Фелипе Маса пред него и счупи окачването си.

Британецът направи добър старт и се приближи съвсем близо до Ферарито на Маса, но по време на преминаването през втория шикан на Монца той не можа да спре навреме и съответно да завие навреме и предното му дясно колело се удари в задното ляво на Маса. Бразилецът се отърва без повреди от удара, но Хамилтън счупи един от елементите на окачването си и отпадна на следващия завой.

„Гледайки го на забавен кадър и от фотьойла, тогава да – маневрата бе прекалено агресивна, но гледната точка от пилотското място е друга. Люис Хамилтън нямаше да е великият пилот, който е сега, ако не караше по този начин.

В ретроспекция съм сигурен, че на него му се иска да не бе подхождал толкова агресивно и на нас също ни се иска, но аз мисля, че ти просто трябва да излезеш там и да се състезаваш. Вероятно той щеше да има шанс за изпреварване по-късно в състезанието, тъй като има бърза кола. Но това е Люис Хамилтън. Аз не искам да променям Люис Хамилтън и мисля, че той е един много добър продукт, прекрасен човек и велик пилот.

Просто позицията ти на пистата зависи от милиметри и сантиметри при много висока скорост и адреналин, но точно оттам идва и разликата между нулата и победата – просто такъв е характерът на спорта.

Сега важното е утре сутринта Люис да стане от леглото, да започне да тренира и да се фокусира върху Сингапур, защото той иска там да се справи добре. И ще го направи, сигурен съм, защото го познавам“, заяви Уитмарш пред телевизия ITV.