Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ужасната първа обиколка провалила състезанието на Райконен

Ужасната първа обиколка провалила състезанието на Райконен

34
0

Кими Райконен обясни, че ужасната първа обиколка в Гран при на Бахрейн е провалила състезанието му след това. Финландецът загуби позиция на старта от Верстапен, а след това в 4-и завой бе изпреварен от Маса и бе 7-и.

След това той се справи с пилота на Уилямс и с Рикиардо, а отпадането на Макс го придвижи на 4-а позиция. В този момент обаче той беше далеч зад водещите трима пилоти, за да може да се бори за нещо повече от 4-ото място.

„Мисля, че колата работеше чудесно днес, и честно казано, очаквах това, коментира Ледения. – Няма от какво толкова да се оплача от нея. Имах лош старт и след това ужасни няколко завоя заради него.

След което трябваше да наваксвам. Много добри неща се случиха, но очевидно в края резултатът на хартия е разочароващ. Цялостното усещане е много по-добро и чувствам, че мога да съм бърз, но стартът не ми помогна.”

Райконен заяви още, че не е имал късмет, тъй като при излизането на колата за сигурност той отново се озова зад Маса, когото беше изпреварил преди това в 8-ата обиколка. „Сравнително бързо изпреварих Маса, но след това при сейфтикара нямах шанс и загубих мястото спрямо него, обясни Кими.

– След това трябваше отново да се опитам да го изпреваря и загубих време. Изглежда той беше много бърз на определени места и беше сложно да мина пред него втория път.”