Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 УниКредит става партньор на Ферари от 2025 г.

УниКредит става партньор на Ферари от 2025 г.

2595
0
Ферари F1
снимка: Ферари

Италианската банкова група УниКредит става партньор на Ферари от 1 януари 2025 г. В официалното съобщение се посочва, че споразумението е дългогодишно. УниКредит ще е част от портфолиото на Скудерията във Формула 1 в период, когато спортът е в подем и се радва на голям интерес. Вчера Ферари записа своята победа №245 в F1, след като Шарл Льоклер постигна забележителен успех в домашната за отбора Гран при на Италия. Монегаскът триумфира за втори път в кариерата си на пистата Монца. Първият му успех на легендарното трасе бе през дебютния му сезон като пилот на Ферари – 2019 г.

Новината за споразумението с УниКредит идва веднага, след като през уикенда за Гран при на Италия бе оповестено, че в края на 2024 г. приключва сътрудничеството на Ферари с испанския гигант Сантандер. Сделката бе за 60 милиона долара годишно от финансовата институция за компанията от Маранело. Партньорството започна през 2021 г. То се разви с времето и Сантандер работи с Ферари и в шампионата за надпревари за издръжливост (WEC).

Ферари е единственият отбор, участвал във всички сезони на Формула 1. Легендарната марка е и най-успешният екип в историята с 16 титли при конструкторите и 15 при короните. Скудерията отбеляза своята Гран при №1000 в надпреварата за Голямата награда на Тоскана през 2020 г. За миналата година пък отборът от Маранело имаше приход от спонсори в размер на почти $250 млн.

У нас УниКредит е дългогодишен партньор на ClubS1 – в работата на списанието, което тази година навършва 25 години и при различни специални събития. Едно от тях са срещите на живо с главния редактор на изданието и дългогодишен коментатор на надпреварите от Формула 1 Иван Тенчев. Петата от тях ще се състои на 1 октомври.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)