Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Управляемостта и работата с горивото ще са по-важни в началото от скоростта,...

Управляемостта и работата с горивото ще са по-важни в началото от скоростта, заяви Булие

26
0
Ерик Булие

Управляемостта и работата с горивото ще са по-важни в началото на сезона във Формула 1, отколкото чистата скорост, заяви рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие.

Французинът, който зае новия си пост в началото на февруари, се появи за първи път като част от екипа от Уокинг по време на тестовете в Бахрейн. Самият тим имаше добра подготовка въпреки някои спадове по време на тренировките и признанието на Дженсън Бътън, че автомобилът малко изостава от очакванията за скорост.

Вярно е, че увеличаване на аеропритискането ще подобри темпото. Управляемостта на колата и задвижващата система обаче, начинът на работа с тях ще са от голямо значение, особено докато всички наваксат. Другият параметър е горивото – там трябва да се адаптират настройки и стил на каране, за да се спазят ограниченията. Бахрейн е една от най-трудните надпревари по отношение разхода на бензин. Но ако някой е използвал 110 кг в края на състезателната си симулация там, то това означава, че няма да стигне до финала в Мелбърн – обясни Булие пред Аутоспорт.

Той отбеляза, че Мерцедес лесно се открояват след предсезонните изпитания като много добри. Според него и Ред Бул са бързи, за останалите заяви, че е трудно да се прецени:

Уилямс изглеждат по-добре, отколкото миналата година. Ние не сме зле. Ясно е, че имаме известно предимство в управляемостта на болида, а и предстои идването на различни новости за него. Направена е стъпка напред (в сравнение с миналата година). В отбора са обмислили случилото се през 2013-та и разбират по-добре как и защо не са успели да използват колата си както са искали.

Фактът, че партньорството с Мерцедес пък ще приключи в края на годината, няма да окаже влияние върху работата, убеден е Булие. Връзките между двете компании са се променили, но това е неизбежно, допълни той.

Отношенията са много добри. Има известна промяна – от партньор към, така да се каже, клиент. Затова определени навици също трябва да претърпят промяна – добави Булие.