Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 USF1 открити за оферти за двигатели

USF1 открити за оферти за двигатели

20
0

Новият отбор от Формула 1 USF1 възнамерява да се свърже с всеки производител във Формула 1 във връзка с евентуално споразумение за доставка на двигатели за 2010 година.

След като официално представиха плановете си във вторник, шефът на тима, Кен Андерсън, и спортният директор, Питър Уиндзор, казаха, че вече са разработили график за формирането на тима. И по този повод Андерсън допълни, че отборът е отворен за контакти с всеки автомобилен производител, както и че САЩ представлява голям пазар за марки като BMW, Мерцедес Бенц и Тойота.

„Ще изпратим предложение на всеки един производител във Формула 1, за да покажем, че сме тук и че сме готови да приемем предложения” – каза Андерсън.

„За всеки един производител във Формула 1 САЩ представлява най-големият пазар. Единственото изключение тук са Рено, които обаче имат отношения с Нисан, така че отново би било рентабилно за тях.”

Но преди да финализират плановете си за двигателите, от отбора предпочитат да намерят пилотската си двойка. Марко Андрети и Даница Патрик вече бяха свързвани на няколко пъти.

„Определено частта с пилотите ще бъде интересна, не мислите ли? Вече споменахме Марко, но не споменахме Греъм Рахал. Има толкова много неща за правене, така че просто нямам търпение да сляза до местния Старбъкс и да проведа още срещи.”