Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Условията бяха много сложни и трябваше някак да оцелееш, коментира Верстапен

Условията бяха много сложни и трябваше някак да оцелееш, коментира Верстапен

1107
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пууб

Макс Верстапен премина през безброй препятствия, но в крайна сметка триумфира в драматичната Гран при на Германия. Това е втора победа за пилота на Ред Бул през сезон 2019 г.

„Невероятно е да спечелим за втори път – за целия отбор и Хонда”, коментира Верстапен

„Не знам какво точно стана на старта. Изглежда обаче всички от дясната страна на грида са потеглили лошо и са имали ниско сцепление. Моят старт бе особено ужасен, но запазих спокойствие и следвах колите на Мерцедес. Беше трудно да се изпреварва, а и се появиха проблеми с гумите, когато пистата поизсъхна.”

„От там нататък обаче взимахме правилните решения. Първият ми комплект гуми за сухо бе може би малко твърд. Имах някои грижи – като завъртането на 360 градуса, но за късмет успях да продължа. След като се върнах на интермедии и вече водех в надпреварата, контролирах темпото и показах скоростта на колата ни.”

„Начело можеш да си позволиш да поемаш по-малко рискове. Условията бяха много сложни и трябваше някак да оцелееш. Не бе лесно състезание в това променящо се време. Отборът взе правилните решения. Даваха ми точна информация, внимаваха какво правят останалите, какви времена дават. Всички работиха страхотно.”

„Определено ми доставя удоволствие да карам на мокро, но за това е необходим и добър автомобил”

„Днес всичко се получи както трябва и съм много щастлив от резултата. Изумително бе да виждам феновете в оранжево. Огромно благодаря на тима. Беше луда, но прекрасна неделя.”