Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успехът на Верстапен помага на младите пилоти

Успехът на Верстапен помага на младите пилоти

57
0

Пилотът от програмата на Ред Бул за млади състезатели Пиер Гасли, смята, че победата на Макс Верстапен в Гран При на Испания помага на младите по-лесно да получат своя шанс във Ф1. Според Гасли успехът на холандеца е доказателство, че новобранците заслужават да им се дава шанс, и че талантът е по-важен от годините.

Гасли караше за Торо Росо по време на вчерашния първи ден от тестовете на Каталуня. След края на деня той сподели, че се радва за победата на Макс, защото е от полза за всички млади таланти.

„Казах на Макс, че съм му благодарен, че спечели, защото това е много хубаво за младите пилоти, които искат да докажат, че са готови да влязат в спорта, каза Гасли, който в момента се състезава в сериите GP2 и води в шампионата. – Днес сме подготвени да започнем по-рано във Ф1 в сравнение с преди, защото стартираме по-малки.

Макс показа, че новобранците могат да се справят добре независимо, че нямат толкова много опит и не са възрастни. Надяваме се, че и ще запази формата си и за следващите състезания.”

Самият Верстапен пък заяви, че въпреки успеха в Барселона, не мисли за победа в Монако в следващия кръг: „Не мисля за победа, целта ми е да се опазя от бариерите. Това е основното, след това вече можем да мислим за класиране. Очаквам болидът да е на ниво в Монако и да имаме шанс да се борим за място на подиума.”