Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успешен дебют на системата за обтичане на задното крило във Форс Индия

Успешен дебют на системата за обтичане на задното крило във Форс Индия

50
0

Форс Индия се представя доста добре от началото на сезона, но изглежда амбициите на собственика Виджай Маля са още по-големи. Тимът на индиецът е един от тези, които решиха да внедрят новата система за оптимално обтичане на задното крило и според всички в екипа,

Тя функционира перфектно още от първите направени с нея километри. Все пак радостта в екипа не бе пълна след като в края на първата сесия Адриян Сутил стана първата жертва на станалия прословут завой номер 8. След като излетя от него германецът повреди сериозно колата си.

“За съжаление излетях малко преди края на първата част заради нестабилност в предната част”, обясни Сутил. “Предното окачване от дясната страна бе повредено, но за радост екипът свърши прекрасна работа и успя да оправи колата за втората сесия. Там успяхме да съберем данни за работата на по-меките гуми и като цяло сме доволни от свършената работа.“

Фокусът обаче бе съсредоточен върху новата система.

“Балансът следобед не бе особено добър, за сметка на направеното сутринта”, не особено доволен бе Лиуци. “Все пак събрахме доста данни за работата на системата за оптимално обтичане на задното крило, която работи чудесно. Освен това не е никак сложна за обслужване. Направихме известни крачки напред в двете сесии днес, но все пак трябва да подобрим още баланса. Добър ден като цяло, но се надяваме съботният да е още по-добър.”

Сутил също бе много доволен от работата на системата.

“Събрахме доста данни за работата й и освен това тя изглежда работеше отлично още от самото начало. Особено важни бяха изпитанията от сутринта, когато карахме предимно с твърдите гуми. Ще се опитаме да използваме данните и да подобрим баланса още за утрешния ден.”