Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ужасно количество лош късмет, обобщи уикенда си в Япония Хамилтън

Ужасно количество лош късмет, обобщи уикенда си в Япония Хамилтън

52
0
Гран при на Япония,Люис Хамилтън

Изключително трудният уикенд на Люис Хамилтън в Япония приключи с пето място в надпреварата на пистата Сузука. Пилотът на Макларън катастрофира в петък още в първата тренировка, вчера смени скоростна кутия и получи наказание преместване с пет места на стартовата решетка (което го прати осми), отърва се от санкция за блокиране на съперник в квалификацията (стюардите не уважиха протест на Уилямс), а накрая нов проблем с трансмисията в състезанието го принуди да намали рязко темпото си.

След толкова перипетии петото място си бе направо успех, но цялостното чувство на разочарование нямаше как да не се усети у англичанина след финала.

– Ужасно количество лош късмет, но заедно с отбора ще се върнем в борбата. Вървях нормално в състезанието, когато се опитах да сваля предавка и да мина на трета, а я загубих. След това разчитах само на четвърта и нагоре. Колата издаваше страшно много странни звуци, но само се молех и се опитвах да не сменям твърде много скоростите, за да стигна до финала. Благодарен съм, че поне завърших – за първи път от доста време – философски заключи Люис.

Положението му в борбата за световната титла не изглежда особено добре в момента: Хамилтън е четвърти в подреждането на пилотите, на 28 точки от лидера Марк Уебър и само на 3 пред съотборника си Дженсън Бътън. Разликата спрямо втория Себастиан Фетел и третия Фернандо Алонсо (които са с равен актив – 206) е 14 пункта.

– Все още има три старта и 75 точки за разпределение, така че ще останем оптимистично настроени, ще продължим да вършим възможно най-добрата работа. Ще продължа да се боря – заяви англичанинът.