Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вероятността да спечелим беше 90%, смята Тото Волф

Вероятността да спечелим беше 90%, смята Тото Волф

75
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че вероятността неговият тим да спечели Гран при на Бахрейн чрез Валтери Ботас е била цели 90%. Финландецът беше с по-издръжливи и малко по-нови гуми (медиум) от лидера в надпреварата Себастиан Фетел с Ферари, но не успя да го изпревари в самия край на състезанието. А според сметките на Мерцедес вероятността това да стане е била цели 90%.

„Осъзнахме много рано, че медиум е добра гума, каза Волф. – Видяхме, че Алонсо ще се опита да кара с тях и решихме и ние да пробваме. Искахме да видим как те ще се държат на нашите коли с опцията да спрем за втори път ако се наложи. Валтери веднага показа много добро темпо. Затова беше ясно, че ще изкараме до финала с тези гуми медиум.

Но имаше възможност и във Ферари да направят същото, но с по-меките гуми софт. Те поеха голям риск, защото в края колата на Фетел беше с около 2 секунди на обиколка по-бавна от тази на Валтери. Ако имаше още 1-2 обиколки, Себастиан щеше да загуби състезанието. Но той го спечели и това бе заслужено. Тимът се адаптира към ситуацията.”

Волф заяви още, че в екипа на Мерцедес ги боли от загубените точки спрямо Ферари от началото на сезона и според него те могат да се окажат решаващи в края на сезона. Австриецът смята, че битката този сезон ще бъде много оспорвана, като съотношението на силите ще се променя от писта на писта според характеристиките.