Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Слюда от визьора на каската на Алонсо е причина за отпадането му...

Слюда от визьора на каската на Алонсо е причина за отпадането му в Каталуния

39
0

Слюда от визьора на каската на Фернандо Алонсо е излетяла в задните спирачни апарати по време на състезанието в Испания. Именно това е причината за отпадането му в 26-а обиколка.

От отбора на Макларън са забелязали проблема и са извикали пилота в бокса да прегледат колата. Влизайки в пита, испанецът не успя да спре в определеното за целта място и само късметът и бързата реакция на механика, намиращ се пред болида с крик, предотвратиха по-сериозни последствия.

„Спирането ми в бокса беше плашещо – нямах почти никакво спирачно усилие на задните спирачки. Беше страшничко за механиците, но за щастие няма пострадали“, сподели Алонсо след състезанието.

През уикенда Алонсо и Бътън показаха лек напредък и за пръв път през този сезон успяха да влезнат във втората фаза на квалификациите. Англичанинът все пак успя да завърши състезанието, макар и на 16-о място. За съжаление на испанските фенове Алонсо нямаше такъв късмет. В един момент от надпреварата той бе на 7-а позиция преди първата си смяна на гуми, но бе наясно, че не е било невъзможно да се запишат точки, дори и да не бе отпаднал по този начин.