Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Алпин са убедени, че имат още потенциал за разгръщане в Джеда

В Алпин са убедени, че имат още потенциал за разгръщане в Джеда

567
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон; снимка: Алпин

Темпото на Алпин направи впечатление по време на петъчните свободни тренировки в Саудитска Арабия и накара анализатори и наблюдатели да се запитат дали екипът би могъл да се включи в битката за по-предни позиции в Джеда. Естебан Окон и Пиер Гасли се наредиха четвърти и шести във вечерната сесия. От тима коментираха, че предварително начертаната им програма е преминала гладко.

„Чудесно е да се върнем на писта като Джеда – наистина бързо и вълнуващо улично трасе“, сподели Окон

„Конфигурацията кара всички да са нащрек през цялото време. Ние опитахме различни неща, което ще ни помогне и в квалификацията, и в състезанието. Засега колата върви силно и мисля, че можем да изтеглим дори още повече от нея. Ще се потрудим сериозно, за да сме на добра позиция в квалификацията“, допълни Окон.

Съотборникът му Пиер Гасли също каза, че харесва пистата и е бил сериозно зает, продължавайки да учи нови неща за A523

„Трябва да кажа, че съм доволен от работата ни в тренировките. След две седмици в Бахрейн е чудесно, че сме на ново трасе, изправени пред ново предизвикателство“, продължи той.

„Скоростта тук е много висока и трябва да имаш правилните настройки, за да си бърз. Чувствам се добре в болида. Имаме идея какви реглажи са ни необходими, а и тепърва ще намираме повече скорост през този уикенд. Аз съм съсредоточен върху това да работя здраво с инженерите си, за да сме добре подготвени за квалификацията и да се представим по-добре, отколкото миналия път“, добави вторият френски пилот на Алпин.

Водещият технически шеф на Алпин Пат Фрай определи работата на тима дотук като прилично добра

„За нас бе добре да видим болида си на напълно различна писта. Тукашните характеристики изискват по-ниско аеропритискане в множеството високоскоростни завои. И двамата ни пилоти дадоха сходна обратна информация по отношение посоката на настройките. Може да се каже, че сме в прилична форма за останалата част от уикенда“, каза още техническият шеф на Алпин.