Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Астън Мартин не бързат да дават оценка за новостите по AMR23

В Астън Мартин не бързат да дават оценка за новостите по AMR23

696
0
Фернадо Алонсо, Астън Мартин
снимка: Виктор Алекян

Фернандо Алонсо не бе особено словоохотлив след края на петъчните свободни тренировки на пистата Зандвоорт. Испанският пилот на Астън Мартин бе втори в първата сесия, но след обяд, когато върху асфалта се отложи повече гума, остана едва 10-ти. Съотборникът му Ланс Строл бе две позиции пред него. Неговата първа тренировка бе провалена заради повреда в задвижващата система. Астън Мартин е с много важни промени в колите този уикенд, като при повредата на Строл има съмнение, че точно формата на новия дифузьор има своята роля за проблема.

Алонсо заяви, че в крайна сметка обаче е доволен от свършената работа.

„Събрахме много данни за анализ, макар да не изпълнихме съвсем всичко както беше заложено заради прекъсванията с червени знамена“, сподели Алонсо

„Усещането с новостите за AMR23 бе добро“, продължи Алонсо, макар да каза, че не е инженер и не знае дали всичко е проработило както трябва. „При мен нямаше нищо особено драматично. Просто трябва да анализираме данните и да напаснем нещата за събота.“

Ланс Строл не бе особено щастлив, че загуби толкова време заради повредата на задвижващата си система, но благодари на тима си, че я отстрани навреме, за да кара във втората петъчна тренировка.

„Жалко, че изпуснах част от сесия, защото Зандвоорт е страхотна писта и е истинско удоволствие за каране. Новостите могат да се преценят, след като прегледаме всички данни“, коментира Строл.

Астън Мартин е с най-много новости за колата си от всички отбори на Зандвоорт

Трасето е особено и не са много екипите, решили да извадят нещо ново точно в Нидерландия. Освен това е и опасно, както стана видно от удара на Нико Хюлкенберг, оставил Хаас само с едно ново предно крило.

Новостите на Астън Мартин са насочени към това екипът да си върне темпото от началото на сезона. Отборът иска да се бори за второто място в конструкторския шампионат. За тази позиция има много сериозна конкуренция между Мерцедес, Астън Мартин, Ферари и Макларън. Тимът от Силвърстоун позагуби темпов последните надпревари и сега цели да си върне скоростта.