Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В BMW не се плашат от резултатите си в първия ден

В BMW не се плашат от резултатите си в първия ден

35
0

Отборът на BMW Заубер запази присъствие на духа и оптимизъм след първите свободни тренировки за Гран при на Франция. Преди почти две седмици отборът спечели двойна победа в Канада, но още тогава, въпреки голямата радост, от екипа заявиха, че едва ли ще могат да повторят това представяне на Маникур този уикенд. Според шефа на тима доктор Марио Тайсен шансът за победа не е особено голям, но пък надпреварата във Франция заедно със следващите състезания във Великобритания и Германия могат да решат доста неща в шампионата.
Днес в BMW Заубер се съсредоточиха върху обичайната си подготовка за състезание, като фокусът бе основно върху сравнението на гуми.
Беше доста труден петък и загубихме известно време за подготовка през втората тренировка заради технически проблем – обясни победителят от Гран при на Канада Роберт Кубица. – Балансът на колата бе малко странен и автомобилът не се управляваше леко. Сега трябва да анализираме данните и да видим какво можем да направим за утре.
Проблемът в автомобила на поляка бе поправен със смяната електронен компонент. Колегата му Ник Хайдфелд от своя страна бе сравнително доволен от началото на уикенда, но призна, че вероятно е счупил нещо в автомобила си:
Твърде рано е да се каже как ще се представим тук, но днес поне тренировките ми бяха безпроблемни. В самия край на втората обаче задната част на колата се удари лошо в бордюрите и усетих, че нещо се строши.