Начало Formula 1 News В BMW празнуват първата позиция

В BMW празнуват първата позиция

17
0

Доста поводи за празнуване се събраха в BMW Заубер в началото на годината. След двата подиума в Австралия и Малайзия днес Роберт Кубица спечели и първия полпозишън за себе си и за тима си в Бахрейн.
Много съм щастлив. Пропуснах шанса да взема първата позиция в Австралия, но този път всичко проработи добре. Още преди сезона знаехме, че автомобилът е добър благодарение на резултатите от компютърните симулации и работата в аеродинамичния тунел. Най-накрая получаваме отплата за това, че и за секунда не спряхме да работим упорито – каза Кубица.
Полякът благодари на целия си отбор, а след това на свой ред получи поздравления от съотборника си Ник Хайдфелд. Германецът обаче не бе доволен от своя резултат – шесто място, особено на фона на успеха на колегата си, доказващ потенциала на колата.
В тренировките имах сериозни трудности с гумите и да ги използвам на максимум, като нямах и достатъчно сцепление в един бърз тур. Променихме баланса на колата и сега е много по-добре – обясни Хайдфелд.
Сред най-радостните хора в отбора бе, разбира се, човекът, който го създаде – доктор Марио Тайсен. Директорът на дивизията BMW Моторспорт бе основната движеща сила за това концернът да реши да създаде свой екип, а не да участва в Гран при единствено като доставчик на двигатели. Затова и доктор Тайсен се усмихна така широко още на питуола в края на квалификацията, когато започна да поздравява хората от екипа си, намиращи се до него.
На питуола ми казаха, че на Заубер са им трябвали 256 старта, за да стигнат дотук. Това е още едно стъпка напред и нагоре – заяви усмихнато шефът на тима.