Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Бриджстоун очакват напрегнато състезание

В Бриджстоун очакват напрегнато състезание

42
0

От японската фирма производител на гуми Бриджстоун си направиха уникален експеримент за Гран при на Германия, като докараха най-меката и най-твърдата смес, предлагана на отборите във Формула 1. Все пак шефът Хирохиде Хамашима остана приятно изненадан от представянето на собствените си продукти.

„Днес наблюдавахме прекрасна квалификация.“, заяви японецът. „Първите двама пилоти използваха потенциала на супер меката смес до максимум, класираха се с две различни коли едва на 0,002 сек един от друг, което е невероятно. Двамата започнаха последните си бързи обиколки в почти едно и също време и разликата означава, че Себастиян е бил в края на дългото 4,574 км трасе с 15 см пред Фернандо. Невероятно.

Видяхме, че когато един пилот наложи прекалено много натиск в първия сектор, времето му във втория вече пада значително. За първи път през този сезон Фернандо Алонсо ще стартира от първа редица и мисля че това е един от многото фактори, които ме карат да мисля, че ни очаква много напрегнато състезание.“

А какво смята японецът за стратегиите в надпреварата?

„Мисля, че има доста места от пистата, където с натрупването на още гума ще може да се свали още време. Ако остане сухо, ще е интересно да се види, какви стратегии ще изберат отборите и как ще реагират при сортирането след първите няколко обиколки.

Ако някой от класиралите се в топ 10 получи грейнинг на своите квалификационни гуми, ще трябва да влезе по-рано в бокса. Защото ако не го направи, ще загуби време и ще го направят другите. Мисля, че това е главното, върху което трябва да се съсредоточим.

Интересното е че точно Михаел Шумахер е най-добре класиралия се пилот от тези, които могат да избират с какви гуми да започнат надпреварата. Така че изборът му за първата част на състезанието ще е отправна точка, която ще ни позволи да преценим по-добре износването.

Видяхме доста дъжд от началото на уикенда и няма да се учудя, ако видим дъжд и в състезанието. Определено очаквам едно много напрегнато и интересно състезание.“