Начало Рали Възраждат Дамското рали в Благоевград

Възраждат Дамското рали в Благоевград

119
0

Дамското рали в Благоевград ще бъде възстановено след 5-годишно прекъсване.

Благодарение на Автомобилен клуб Диамо и Община Благоевград надпреварата ще се състои на 18 март (неделя), като по традиция ще бъде посветена на дамите.

То ще се проведе на площад Македония от 10:00 часа и ще мине под мотото „Дамско рали на високи токчета“. Задължителни за участие са шофьорска книжка и технически изправен автомобил.

Записването е до 14 март на телефон 0899 50 60 65. Участие могат да вземат всички дами, които обичат да шофират без ограничения във възрастта.

Очаква се да има участници от цялата страна, както и такива от Гърция и Македония. Такса за участие не се заплаща, като организаторите са подготвили много купи и награди за победителките.

„Ние ще разчупим всякакви стереотипи и ще оспорим всякакви твърдения, че жените не са добри шофьори, се казва в съобщението на организаторите. – Ще покажем, че сме разумни и внимателни зад волана, спазваме правилата за движение по пътищата и контролираме правилно автомобилите си.“

Екипажите ще се състоят от пилот и навигатори и ще бъдат разделени в 2 класа според кубатурата на двигателя и автомобилите. Те ще трябва да покажат майсторско шофиране в 3 етапа.