Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В един момент се оказа, че се състезавам сам със себе си,...

В един момент се оказа, че се състезавам сам със себе си, призна Хамилтън

83
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели трета поредна победа за сезон 2014 г. във Формула 1 – той триумфира в Гран при на Китай.

След финала англичанинът не пестеше суперлативите си за отбора и колата си Мерцедес. Той за първи път в кариерата си записа три поредни успеха, като резултатът бе и двойна победа за отбора от Бракли благодарение второто място на Нико Розберг. Тимът спечели всички четири кръга от началото на сезона досега.

Определено нямаше да постигна всичко това без упоритата работа на отбора. Невероятно е. Наистина не мога да повярвам колко изумителен е автомобилът и колко упорито се трудят всички. Постигнатите резултати показват какъв труд е хвърлен. Отборът е в отлична форма, това е сигурно. Върши невероятно работа, ще продължим да натискаме и да вървим напред – това е целта на Мерцедес-Бенц. Желанието е да се постига напредък, развитие, подобрение на двигателя и колата. Аз ще се трудя здраво, защото останалите ще се постараят да ни настигнат – коментира Хамилтън.

Световният шампион в F1 за 2008 г. направи доста промени по своя F1 W05 след петъчните свободни тренировки, но не бе сигурен дали те са правилни. Причината бе, че първите сесии бяха на суха писта, докато в събота караха на мокра. Затова и Хамилтън не бе убеден с какъв потенциал разполага преди самото състезание. Днес обаче той установи, че поведението на болида е такова, каквото му допада и призна, че победата в Китай е една от по-лесните в кариерата му.

Изненадващо след втората тренировка се наложи да направя доста промени с поглед към надпреварата. Вчера бе мокро, но в крайна сметка всичко проработи перфектно и бях в състояние да се грижа за гумите си. В един момент се оказа, че се състезавам сам със себе си. Загубих много време след първия си стоп, но въпреки това усещането е страхотно. Щастлив съм, че и Нико е на подиума – това е великолепен резултат за отбора, те наистина го заслужават – допълни Хамилтън.