Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф отрече да е имало разговори с Фетел

Волф отрече да е имало разговори с Фетел

51
0

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф категорично отрече да е имало разговори със Себастиан Фетел за евентуалното му преминаване в тима. По-рано Ники Лауда заяви, че „разговорите със Себ са приключили преди два месеца“, което очевидно внесе напрежение при пилотите на Сребърните стрели и сред представителите на медиите.

„Никакви разговори със Себастиан относно контракт с нас не са водени. Нула“, заяви категорично Волф, като повтори няколко пъти цифрата.

След това влезе в обяснения какво значи разговор и преговори за контракт.

„Да, Ники може да пие кафе със Себ, те редовно го правят. И тогава може да го попита какво ще прави в следващите 3 години, а Себ да му отговори, че още мисли. Това разговор ли е? Разговор е. Но изобщо не са преговори за контракт. Подобни разговори въобще не е имало.“

Волф отново отбягна отговора на въпроса защо се бави договорът на Валтери Ботас, но обеща, че е и догодина ще е в тима. Очевидно продължителността на договора е препъни-камък.

Австриецът заяви още, че не е изненадан от напредъка на Ферари този уикенд спрямо представянето им на сходната писта в Силвърстоун. Той заяви, че те работят изключително активно, това личи и дава резултат, като днес успехът в квалификацията в голяма степен е дошъл от перфектната обиколка на Люис Хамилтън в края.

В същото време Валтери се е сблъскал с липса на сцепление и макар темпото му да се е подобрило и от 0,5 изоставането да е станало 0,3 сек, все пак така и грипът не бил намерен на 100%. Волф обясни още, че като ниво на притискане двете коли имат еднакви настройки, но има други разлики в реглажите.

Волф отново защити политиката на тима да дава равен шанс на двамата си пилоти. Той каза, че решението в Унгария Люис да върне позицията на Ботас е било правилно, въпреки че очевидно Ферари твърдо залага на единия си пилот.

„Ние искаме да запазим нашите шансове отворени до самия край и да имаме повече опции“, обясни австриецът, допълвайки, че това е била политиката на екипа неизменно през последните няколко години.