Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия още не знаят причината за инцидента на Перес

Във Форс Индия още не знаят причината за инцидента на Перес

38
0

Екипът на Форс Индия обяви, че още не е ясна причината за странния инцидент на Серхио Перес по време на първата свободна тренировка за Гран при на Унгария. Мексиканецът получи повреда в задното дясно окачване при излизането от завой 11.

В резултат на нова той се удари в бариерите и след това колата дори се обърна, след като предното дясно колело се вряза под нея. Тимът спря другия болид на Нико Хюлкенберг от понататъшно участие в сесията, а след това изобщо не пусна болидите си във втората тренировка.

„На видеото се вижда, че задното окачване като че ли се изкриви настрани, заяви Перес. – Имаше странно движение на горната част на окачването. Все още анализираме данните във фабриката, за да можем да продължим участието утре. Имах поднасяне още на завой 9, но мислех, че е от прегряването на гумите и липсата на достатъчно сцепление. От данните обаче в екипът не вижда нищо необичайно там.“

Перес не пострада от инцидента и няма опасенията относно сигурността, при положение, че тимът даде зелена светлина да излезе на пистата. „Имам 100% доверие в тима, заяви още пилотът. – Ако решат, че трябва да караме, ще сме готови.