Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф прати „мрънкалата” от F1 да посетят Стената на плача

Волф прати „мрънкалата” от F1 да посетят Стената на плача

40
0
Тото Волф

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф прати хората от Формула 1, мрънкащи за промяна в правилата на спорта, на Стената на плача, ако искат молитвите им да бъдат чути.

Малко по-рано шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се оплака, че разликата между отбора от Бракли и останалите екипи в Гран при е прекалено голяма. Люис Хамилтън спечели първия старт за сезона в Австралия, изпреварвайки съотборника си Нико Розберг с 1,36 сек. Третият в класирането – Себастиан Фетел (Ферари) – пресече финала 34,523 сек след Хамилтън. Първият от завършилите пилоти, затворен с обиколка, бе Даниел Рикиардо (Ред Бул) – шести в подреждането.

Хорнер заяви, че ФИА има „механизъм в рамките на правилата, с който да изравни нещата”. Освен това каза, че когато Ред Бул печелеше, никога не е било с такова предимство, каквото има Мерцедес. „В крайна смета се получава състезание, в което все едно има три отделни класа коли и според мен това не е здравословно за Формула 1”, заяви Хорнер.

Изявлението на англичанина бързо бе цитирано на Волф, който реагира моментално: „Когато влизаш във Формула 1, се стараеш да победиш всички останали, да се представиш на най-високо ниво. А да търсиш изравняване (на възможностите) след първото състезание – да плачеш след началната надпревара – е начинът, по който са се вършели нещата в миналото. Моето решение е: „Наведи си ш******а глава, работи упорито и се постарай да оправиш ситуацията.”

След това спортният директор на Мерцедес побърза да уточни, че нецензурният израз не се отнася за Хорнер.

На въпрос дали през новия сезон отново ще се обръща голямо внимание на политиката Волф отговори: „Винаги има политика. Имаше миналата година, тази също. В Йерусалим има стена, пред която можеш да застанеш и да се оплачеш. Може би тези хора трябва да отидат там.”