Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Германия: Щайнер не може да вземе пилот като Хамилтън. Мик е...

В Германия: Щайнер не може да вземе пилот като Хамилтън. Мик е най-добрата му опция

2184
0
Люис Хамилтън, Мик Шумахер
Люис Хамилтън и Мик Шумахер; снимка: Хаас

Във Формула 1 останаха три свободни титулярни места за сезон 2023 – в Хаас, Алпин и Уилямс – и следващите няколко надпревари може да са решаващи за това дали Мик Шумахер ще остане в спорта. В тима му Хаас все така не бързат да вземат решение.

„Няма напрежение. Не бързаме. Искаме да вземем правилното за отбора решение, а това отнема време“, повтори за пореден път шефът на американския тим Гюнтер Щайнер на пистата в Сингапур. „Все още преглеждаме всичко. Искаме да видим как ще се представи Мик в следващите надпревари.“

Същевременно в Германия расте притеснението, че Мик Шумахер може изобщо да не е във Формула 1 догодина.

„Просто не разбирам защо още никой не е подписал с него. Щайнер не може да вземе пилот като Люис Хамилтън. Мик е най-добрата му опция“, коментира бившият пилот Ханс-Йоахим Щук

„Ако изпаднеш от Формула 1, вече не можеш да се докажеш. Репутацията ти изчезва по-бързо, отколкото можеш да си представиш. Ситуацията е изключително опасна за Мик“, допълни той.

Според Ралф Шумахер племенникът му се справя брилянтно, демонстрирайки спокойствие в толкова напрегнат за кариерата си момент.

„Според мен всеки шеф на отбор, който не е включил Мик в списъка си от възможни пилоти, допуска огромна грешка“, бе категоричен Ралф Шумахер.

„Ако аз бях начело на екип, няма съмнение кого щях да взема като се има предвид кой е на пазара на пилоти в момента. Една от най-силните характеристики на Мик е, че остава спокоен при всякакви условия. Дори сега, когато напрежението е толкова голямо, той запазва спокойствие. Справя се брилянтно.“

В следващите състезания не само Щайнер, но и Матия Биното ще наблюдава 23-годишния пилот. По-рано този сезон бе съобщено, че Мик Шумахер ще напусне академията на Ферари в края на 2022 г. Официален коментар нямаше, а впоследствие Тимо Глок заяви, че Биното никога не е вярвал в младежа.