Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас притеснени от надеждността на двигателите на Ферари

В Хаас притеснени от надеждността на двигателите на Ферари

1808
0
снимка: Хаас

Шефът на Хаас, Гюнтер Щайнер, сподели че от отбора са все по-притеснени от надеждността на задвижващата система на Ферари. Причина за това е отпадането на Кевин Магнусен от Гран при на Монако, където той се отказа от надпреварата заради повреда в системата MGU-K. От отбора смятат, че Кевин е можел да спечели точки, ако беше продължил участието си. Ето какво каза Щайнер:

„В Монте Карло имаше проблеми с нас и Алфа Ромео. Така че се надявам те да спрат, но винаги сме притеснени от това. Кевин имаше добър старт, всичко вървеше по план. Очевидно не можехме да се изкачим до шесто или седмо място, но поне до девето, може би щяхме да успеем. Винаги е разочароващо, когато трябва да спреш.

„Има притеснения. Те винаги са налице. Но след Монте Карло те са малко по-големи.“

Всичко това идва на фона и на отпадането на Шарл Льоклер от надпреварата в Барселона. Тогава той се отказа от състезанието след като водеше убедително. С това Льоклер загуби лидерството в шампионата, а по-късно стана ясно и че повредените части няма да могат да бъдат използвани повече.

Освен за проблемите с двигателя, Щайнер коментира и представянето на Мик Шумахер. Той сподели, че между двамата е имало разговори, в които шефът на Хаас е казал на младия германец, че е наложително той да спре да се удря, ако иска да печели точки и да има бъдеще в отбора.

„Очевидно той иска да спечели точки, а ако се блъскаш в стената, няма как да спечелиш точки. Този спорт е много конкурентен. Лесно е да престъпиш малко границата и да нанесеш голями щети, особено на писта като Монте Карло, Джеда, Монреал, Сингапур. Той просто трябва да се настрои да не прави това, което направи в Монте Карло.“